Multiple Sclerose (MS) is een ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel: in de hersenen, het ruggenmerg of de oogzenuwen. Deze ontstekingen worden door het eigen afweersysyteem veroorzaakt en tasten de isolatielaag rond de zenuwbanen aan. Daardoor kan het zenuwstelsel niet alle signalen goed meer verwerken. Afhankelijk van de plek van de ontsteking, zijn de klachten die kunnen ontstaan bijvoorbeeld niet goed zien met 1 oog, dubbelzien, of vermindering van gevoel en kracht in armen of benen.

MS is helaas nog niet te genezen. Behandeling is gericht op het remmen van de ziekte, stoppen van een aanval, verminderen van de klachten en het leren leven met MS.

Het MS-centrum van het HagaZiekenhuis

Heeft u klachten waardoor uw huisarts mogelijk MS vermoedt? Dan kan uw huisarts u verwijzen naar het MS-centrum van het HagaZiekenhuis, waar een team van gespecialiseerde zorgverleners u de beste zorg, behandeling en begeleiding op maat biedt.


Persoonlijke MS-zorg op maat

Een deskundig team van neurologen, arts-assistenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten met allen MS-expertise, begeleidt u zo goed mogelijk bij het stellen van de diagnose en tijdens uw ziekte met een persoonlijk behandelplan. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, klachten en behoeften, werken we samen met revalidatieartsen, urologen, oogartsen, (bekkenbodem)fysiotherapeuten, reumatologen, gynaecologen, (neuro)psychologen, maatschappelijk werkers, pijnspecialisten en ziekenhuisapothekers.


Wij staan voor u klaar

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten