Het is bijna onmogelijk u voor te bereiden op de mededeling ‘U heeft kanker’. Zelfs als u het mogelijk verwachtte, is het heftig en emotioneel nieuws. Ineens lijkt u de controle over uw leven kwijt. In het Haga Oncologiecentrum weten we dat. Daarom zorgen we niet alleen voor een goede behandeling, maar ook voor een goede ondersteuning en een luisterend oor voor u en uw naasten.

Niet één ziekte

Kanker (de medische term is oncologie) is niet 1 ziekte. Het bestaat uit veel verschillende vormen. Bij alle vormen gaat het om een foute deling van de cellen. Hierdoor kan een kwaadaardige tumor ontstaan. Zoals bij borstkanker of prostaatkanker. Of een gevaarlijke afwijking in het bloed, zoals bij leukemie.

Kanker komt helaas vaak voor en de diagnose kanker roept veel emoties op. Vermoed uw arts dat u kanker heeft? Dan doen we altijd eerst uitgebreid onderzoek.

Daarom naar het HagaOncologiecentrum

Kanker kan op veel verschillende plekken in het lichaam voorkomen. In het HagaOncologiecentrum hebben wij alle kankerspecialisten in huis. Voor veel behandelingen kunt u terecht in HagaZiekenhuis in Den Haag en Zoetermeer. Sommige hoog complexe behandelingen doen we alleen in HagaZiekenhuis Den Haag.

Op twee gebieden zijn we extra gespecialiseerd. In de behandeling van longkanker en in de behandeling van hemato-oncologie, kanker aan bloed en lymfeklieren.

Focus op u als patiënt

In het HagaOncologiecentrum is alles zoveel mogelijk gericht op u als patiënt. Zowel de behandelingen, uw verblijf, ons wetenschappelijk onderzoek, de nazorg en de omgang met uw naasten. Bijna alle patiënten krijgen een vast contactpersoon die alle communicatie tussen u en het ziekenhuis regelt.

Oncologie (kanker) in het HagaZiekenhuis

Behandeling van kanker

Ondersteuning voor patiënten met kanker


Wij staan voor u klaar

Regionaal oncologienetwerk OncoWest

Bij oncologische zorg werken de specialisten van het HagaZiekenhuis nauw samen met de experts van 6 andere ziekenhuizen in het regionaal oncologienetwerk OncoWest. Zo verliezen we geen tijd en krijgt u de allerbeste behandeling. 

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten