Sinds februari 2014 ben ik werkzaam als internist-oncoloog in Zoetermeer. Daarnaast heb ik in 2019-2020 ook een jaar als internist-oncoloog gewerkt in het HagaZiekenhuis Den Haag 2 dagen per week.

Op beide locaties zorgen we voor de oncologische patiënt in brede zin en kunnen we bijna alle behandelingen geven. We werken binnen het oncologische team als artsen en verpleegkundigen goed samen in Den Haag en Zoetermeer en vormen en een hecht team als goede basis voor de zorg voor onze patiënten. Ook participeren wij in medisch wetenschappelijk onderzoek en werken wij goed samen met onze partner ziekenhuizen in de regio binnen OncoWest.

Vaak zijn er bij kanker meerdere behandelingen mogelijk. Elke behandeling heeft zijn eigen voor- en nadelen. Die kunnen veel invloed hebben op het dagelijks leven van de patiënt.
Wat nu en in de toekomst van belang is in het leven van patiënten speelt een rol bij de keuze voor een behandeling. De keuze voor een bepaalde behandeling is een gezamenlijk proces is en we willen alles doen om de patiënt hierbij te helpen. Met het behandelteam bespreekt patiënt de afwegingen en kiest daarna samen voor de behandeling die het beste bij hem of haar past. Wat de keuze ook wordt, we zullen de patiënt hierin steunen.

L. Hattink-van Gerven

Internist-oncoloog

  • Oncologie in volle breedte
  • Palliatieve zorg

Opleidingen

  • 2009 - 2011: opleiding tot medisch oncoloog in Erasmus MC/Daniel den Hoed in Rotterdam.
  • 2005 - 2009: opleiding tot internist in Reinier de Graaf Gasthuis Delft en Erasmus MC Rotterdam.
  • 1997 - 2004: opleiding geneeskunde Universiteit Leiden