U heeft een nierziekte. U bent hiervoor onder behandeling in het HagaZiekenhuis. De juiste voeding is belangrijk om de achteruitgang van de nieren te vertragen. En om de aanmaak van afvalstoffen te beperken. De diëtist stelt voor u daarom een dieet samen met de juiste hoeveelheid zout en eiwitten.

Door uw nierproblemen heeft u misschien minder eetlust. De diëtist vertelt u wat u dan het beste kunt eten om toch in een goede conditie te blijven. Dialyseert u? Dan helpt de diëtist u ook bij het volgen van een vochtbeperking. We proberen uw dieet zo goed mogelijk in te passen in uw dagelijks leven. 

Voedingsadvies bij nierziekten 

Komt u op de NefroPlus poli of heeft u peritoneale dialyse? Dan bent u voor of na uw bezoek aan uw arts altijd welkom bij de diëtist. U hoeft hiervoor geen aparte afspraak te maken. Krijgt u hemodialyse? Dan komt de diëtist bij u langs tijdens de dialyse.

Voedingsadvies bij nierstenen

Voeding speelt  ook een rol bij bepaalde soorten nierstenen. De nefroloog, de uroloog en de diëtist bepalen samen wat de beste behandeling voor u is. De diëtist vertelt u op de polikliniek welke voedingsstoffen de kans op nierstenen bij u vergroot of juist verkleint.

In de folders leest u meer over voedingsadvies bij nierproblemen.