Bij hartklachten kan uw huisarts u doorverwijzen naar de afdeling Cardiologie van het Hartcentrum in Den Haag of de afdeling Cardiologie op onze locatie in Zoetermeer. Door onze nauwe samenwerking komen ook veel patiënten uit het Reinier de Graaf ziekenhuis bij ons terecht. Voor lichte hartklachten, maar ook voor hart- en vaatziekten die minder vaak voorkomen. Of hartziekten die lastiger te behandelen zijn. Veel van onze cardiologen hebben een eigen specialisatie. Van erfelijke hartziekten tot het uitvoeren van katheter-ablaties (een hartoperatie met een zo klein mogelijke wond).

De vakgroep Cardiologie is gespecialiseerd in:

  • Algemene cardiologie
  • Beeldvormende cardiologie
  • Cardiale implantaten (o.a. pacemakers & ICD’s)
  • Cardiogenetica
  • Electrofysiologie (ablaties)
  • Hartfalen
  • Hartrevalidatie
  • Interventiecardiologie
  • e-health

Onze cardiologen ontwikkelen telkens weer betere en veiligere behandelmethoden. Ook besteden we veel aandacht aan het voorkomen van hartziekten. Daardoor kunt u altijd rekenen op de beste zorg. U hoeft hier niet altijd voor naar het ziekenhuis te komen. Veel kan ook thuis via onze E-health toepassingen. We werken ook aan de cardiologen van morgen. We leiden namelijk nieuwe cardiologen op. Dit mogen maar 5 niet academische ziekenhuizen in Nederland. 

Afspraak bij de cardioloog in het HagaZiekenhuis

Op onze polikliniek Cardiologie heeft u een afspraak met de cardioloog. Samen bespreekt u uw klachten. Vaak doet de cardioloog dan ook direct onderzoek. Bijvoorbeeld een hartfilmpje (ECG) of een fietstest (fietsergometrie). Zo krijgt de arts een goed beeld van u. Samen met u wordt gekeken wat de beste behandeling is. Aan de hand van de uitslagen kan meer onderzoek worden aangevraagd of een behandeling worden gestart.


Wij staan voor u klaar

Goed om te weten

Hartcentrum in cijfers

Hoe waarderen onze patiënten de zorg van ons Hartcentrum? Hoeveel onderzoeken en behandelingen deden we in 2022? En hoeveel wetenschappelijke publicaties?

Cardiologie in het HagaZiekenhuis

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Cardiologie krijgt een:

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten