Lichaam

Na bijvoorbeeld een ongeluk of het verwijderen van een tumor kan het nodig zijn om de vorm en functie van een lichaamsdeel te herstellen . Dit noemen we reconstructie van de weke delen.

Daarnaast is soms herstel of aanpassing van huid of lichaamsdelen gewenst of noodzakelijk. Soms gaat het om esthetische aanpassingen van het lichaam. Bijvoorbeeld  het verwijderen van vet, een huidoverschot of een tatoeage.

Reconstructie van de weke delen

De vorm en functie van een lichaamsdeel kan erg veranderen door een ongeluk of het verwijderen van een tumor. De plastisch chirurg doet er alles aan om de vorm en functie zo goed mogelijk te herstellen. Soms kan dit met een eenvoudige operatie. In andere gevallen is dit een ingewikkelde behandeling. De plastisch chirurg voert dan een reconstructie uit met huid, vet, spier of bot uit een ander lichaamsdeel. Zo’n stuk weefsel heet een gesteelde of vrije lap.

We doen een reconstructie bijvoorbeeld na het verwijderen van een grote tumor van de huid of een open breuk van het onderbeen. De plastisch chirurg werkt veel samen met de dermatoloog, chirurg, orthopeed en KNO-arts.

Esthetische aanpassingen

Soms helpt een correctie aan uw uiterlijk om een ongemak op te lossen, of u meer zelfvertrouwen te geven. Bij de plastisch chirurgen van het HagaZiekenhuis bent u in goede handen. Wij hebben veel ervaring met bijvoorbeeld armlift en bovenbeenlift, liposuctie en buikwandcorrecties.

Niet alle zorg wordt vergoed door uw zorgverzekering. Wilt u weten wat een behandeling kost? Klik dan hier voor de prijslijst van onverzekerde zorg. Op deze pagina vindt u ook eer informatie over vergoedingen en betalingen.