Mensen met een oncologische aandoening zo goed mogelijk behandelen en begeleiden. Dát is mijn passie.

In ons ziekenhuis worden alle patiënten met een oncologische aandoening in een multidisciplinair overleg besproken. We bespreken dan welke behandelopties er zijn. Soms is het moeilijk om een goede keuze te maken. Het is mijn rol om hierin te helpen. Ik leg de behandelopties zo helder mogelijk uit aan patiënten en hun naasten. Hierbij laat ik de individuele omstandigheden meewegen. Dit kan alleen als ik mij patiënten en naasten beter leer kennen. Wat is belangrijk in hun leven? Welke afwegingen worden gemaakt om tot een keuze te komen? We noemen dit tegenwoordig gedeelde besluitvorming. En dat is wat ik zo mooi vind aan mijn vak.

Mijn specifieke interesse en expertise ligt bij oncologische aandoeningen van het maagdarmstelsel (slokdarm, maag, alvleesklier, dikke darm en rectum) en het urogenitaal stelsel (prostaat, blaas en nier).

Palliatieve zorg heeft mijn speciale aandacht. Ook voor patiënten met een niet-oncologische aandoening) mijn speciale belangstelling. Binnen het HagaZiekenhuis heb ik een actieve rol in de verbetering van de palliatieve zorg en ben ik actief in het palliatief adviesteam.

P. Quarles van Ufford-Mannesse

Internist

• Oncologie
  • Palliatieve zorg