Hematologie

De afdeling Hematologie houdt zich bezig met afwijkingen van het bloed en de bloedvormende organen, zoals milt, beenmerg en lymfeklieren.

Op de afdeling Hematologie komen

  • Patiënten met een hemato-oncologische aandoening zoals leukemie, maligne lymfoom of multiple myeloom
  • Patiënten met stollingsstoornissen
  • Patiënten met een niet-kwaadaardige aandoening van het bloed zoals thalassemie en andere hemoglobinopathieën

Waaruit bestaat de afdeling Hematologie?

De afdeling Hematologie bestaat uit een polikliniek, een klinische afdeling waar patiënten worden opgenomen, een Hematologisch Intensive Care (HIC), een regionaal hemofiliebehandelcentrum, een hematologisch laboratorium en een secretariaat.

Door deze unieke combinatie en bundeling van hematologische kennis kan topklinische zorg geleverd worden waarbij de afdeling Hematologie een belangrijke regionale functie vervult voor zowel directe patiëntenzorg als voor laboratoriumfuncties.

Afspraak maken

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur aan de balie van de polikliniek Hematologie of telefonisch een afspraak maken. Indien u verhinderd bent wordt u verzocht uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen.
Meer informatie over het maken van een afspraak, de spreekuren van de hematologen en wat u moet meenemen naar uw polikliniekbezoek, leest u in de folder 'Polikliniek Hematologie'

Keurmerken

JACIE accreditatieDe afdeling Hematologie wil aan de hoogste standaarden voldoen op het gebied van patiëntenzorg, zowel medisch inhoudelijk als qua zorgaspecten.

De afdeling is in het bezit van de JACIE-accreditatie. Dit is het kwaliteitssysteem voor stamceltransplantatiecentra. Daarnaast voldoen we aan de normen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie (NIAZ) en aan de normen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voor weefselbanken.

CCKL AccreditatieHet laboratorium is geaccrediteerd volgens CCKL-accreditatie (stichting voor de bevordering van de kwaliteit van het laboratoriumonderzoek). Verder vinden regelmatig visitaties vanuit de Nederlandse Internisten Vereniging plaats, met goed resultaat.

Contact

Hematologie 
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 2556

image_3006Meer informatie
 

Wachttijden

Locatie Leyweg
14 dagen

Alle wachttijden.