Operatie aan de voet (Chevron osteotomie bij hallux valgus)

Topzorg_MenzisHet specialisme Maag-Darm-Leverziekten (MDL), of Gastro-enterologie, houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Naast de maag en darmen is hierbij te denken aan de slokdarm, alvleesklier, lever en galwegen en het gebied rond de anus.

De afdeling MDL van het HagaZiekenhuis omvat onder meer de polikliniek en de endoscopiekamers op de locaties Leyweg en Sportlaan. Per jaar worden hier ruim 6000 nieuwe patiënten gezien en behandeld. De maatschap bestaat uit 8 MDL-artsen, die op de poliklinieken nauw samenwerken met circa 40 medewerkers. De belangrijkste verwijzers zijn huisartsen en specialisten van het HagaZiekenhuis.

Samenwerking

Doordat de MDL-arts met veel verschillende ziektebeelden en een zeer gevarieerde patiëntengroep te maken heeft, wordt er nauw samengewerkt met andere specialismen in het ziekenhuis. De meest intensieve samenwerking is met gastro-intestinale chirurgie, de (interventie)radiologie en de interne geneeskunde. Verder wordt er samengewerkt met onder meer de klinische pathologie, kindergeneeskunde, maar ook met de diverse laboratoria en onderzoeksafdelingen. Dit laatste om een diagnose te kunnen stellen en aandoeningen te behandelen.

Groepsfoto MDL juli2017