Het aantal patiënten met COVID-19 neemt af. Daardoor kunnen wij weer steeds meer onze gebruikelijke zorg bieden.

Maar het voorkomen van nieuwe besmettingen blijft belangrijk. De veiligheid van onze patiënten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Daar passen wij onze zorg op aan.

Wat moet u weten als u een afspraak in het ziekenhuis heeft? Op deze pagina vindt u de laatste informatie. 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op dinsdag 16 juni 2020 - 20.00 uur

 

Een afspraak met uw behandelaar

Een (beeld)belafspraak als dat kan

Uw behandelaar beoordeelt of u voor een afspraak naar het ziekenhuis moet komen. Soms is dat niet nodig. In die gevallen krijgt u belafspraak met uw behandelaar.

Bij een aantal poliklinieken is ook beeldbellen mogelijk. Hiervoor gebruiken wij de beveiligde app BeterDichtbij. Maakt uw behandelaar hier gebruik van? Dan leggen wij u voor uw afspraak uit hoe deze app werkt.

Afspraak in het ziekenhuis? Zo zorgen wij voor veilige zorg

Is het beter dat u voor uw afspraak naar het ziekenhuis komt? Dan zorgen wij met een aantal maatregelen voor uw en onze veiligheid. Hieronder leest u hoe wij dit doen. 

2 dagen voor uw afspraak ontvangt u van ons een SMS. In deze SMS staat een link naar een formulier met vragen over uw gezondheid. Met deze vragen kunt u zelf controleren of u gezondheidsklachten heeft die passen bij COVID-19.

Heeft u klachten die passen bij COVID-19? Dan verschijnt een pagina waarop wij u vragen contact op te nemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft.

Heeft u geen klachten die passen bij COVID-19? Dan kunt u gewoon naar uw afspraak komen. Een medewerker bij de ingang van het ziekenhuis vraagt u of u het formulier heeft ingevuld.

checklist computer

Meet (als dat kan) uw temperatuur voor u naar het ziekenhuis komt.


Kom alleen naar het ziekenhuis. Brengt iemand u naar het ziekenhuis? Vraag deze persoon dan om in de auto of buiten op u te wachten. Alleen als dit echt niet anders kan, mag u 1 begeleider meenemen naar uw afspraak.

Heeft uw begeleider gezondheidsklachten die passen bij COVID-19? Dan mag hij/zij niet met u mee het ziekenhuis in.

Kom alleen


Bent u zwanger? Dan mag uw partner of 1 naaste met u mee naar uw afspraak of echo. Heeft uw partner of naaste gezondheidsklachten die passen bij COVID-19? Dan mag hij/zij niet met u mee het ziekenhuis in.

Kijk voor de specifieke regels over zwangerschap en bevallen op de pagina van het Haga Juliana Geboortecentrum.

Zwangere maximaal 1 begeleider


Kom op tijd, maar niet te vroeg. Anders wordt het te druk in de wachtkamer. Bent u té vroeg? Wacht dan bij voorkeur buiten het ziekenhuis.

klok

Een medewerker bij de ingang vraagt of u klachten heeft die bij COVID-19 passen. Vertelde u in het telefoongesprek dat u klachten heeft? Of heeft u na het telefoongesprek klachten gekregen? Dan krijgt u een mondmasker. Wordt u door iemand begeleid? Dan krijgt ook deze persoon een mondmasker.

De medewerker helpt u eventueel bij het opzetten van dit masker.

 


U mag in het ziekenhuis geen handschoenen dragen. Deze kunnen aan de buitenkant vies zijn. U kunt ze bovendien niet goed ontsmetten. Daardoor neemt het risico op infecties toe. Heeft u handschoenen aan, doe deze dan bij de ingang uit.

Geen handschoenen


Alle patiënten en bezoekers moeten bij binnenkomst hun handen desinfecteren met handalcohol.

 


Meld u altijd aan bij de aanmeldzuil.  Ga daarna direct naar uw afspraak.

 


Houd zoveel mogelijk rechts. Zo is het makkelijker om in gangen 1,5 meter afstand te houden

 


Scan uw ticket bij de ingang van de polikliniek en neem plaats in de wachtruimte. Die is zo ingericht dat u eenvoudig 1,5 meter afstand van anderen kunt houden.

Heeft u gezondheidsklachten die passen bij COVID-19? Dan draagt uw behandelaar uit voorzorg altijd beschermingsmiddelen. Heeft u geen klachten? Ook in dat geval kan de de behandelaar beschermende middelen dragen. Dit zal echter niet altijd zo zijn.

Heeft u geen klachten die passen bij COVID-19? En is het nodig dat de zorgverlener voor uw behandeling dichterbij komt dan 1,5 meter? Dan kan dit veilig zonder het dragen van beschermingsmiddelen.

Wij controleren de gezondheid van onze behandelaars voortdurend. Heeft een behandelaar gezondheidsklachten die passen bij COVID-19? Dan mag hij/zij niet werken. De behandelaar wordt direct getest.

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis. Heeft u een mondmasker gekregen? Doe die dan pas buiten af.

Bloedafname

We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij staan of in de wachtkamer zitten. Daarom kunt u alleen op afspraak bloed laten prikken.   

Hoe maak ik een afspraak om bloed te laten prikken?

  • Ga naar www.hagaziekenhuis.nl/prikafspraak
  • Bekijk wat de regels zijn bij (het maken van) een prikafspraak
  • Klik om de rode knop om een afspraak te maken
  • Kies een locatie en de dag en tijd
  • Vul uw contactgegevens in
  • Klik op "Verzenden"

Meld u na aankomst in het ziekenhuis altijd eerst bij de balie van de bloedafname.

In verband met het Coronavirus/COVID-19 heeft LabWest een aantal priklocaties gesloten. Klik hier om te kijken welke priklocaties nog open zijn en wat de openingstijden zijn.

Trombosepatiënten kunnen zich niet meer laten prikken op locatie Leyweg.

Bent u trombosepatiënt? Dan kunt u terecht op locatie Sportlaan of een van de andere priklocaties.

Veelgestelde vragen over veilige zorg & COVID-19

Ja. Als een behandelaar gezondheidsklachten heeft die passen bij COVID-19, dan mag hij/zij niet werken. De behandelaar wordt in dat geval direct getest.

 

Heeft u gezondheidsklachten die passen bij COVID-19?

Dan draagt uw behandelaar uit voorzorg altijd beschermingsmiddelen.

Heeft u geen klachten?

Ook in dat geval kan de de behandelaar beschermende middelen dragen. Dit zal echter niet altijd zo zijn.

Heeft u geen klachten die passen bij COVID-19? En is het nodig dat de zorgverlener voor uw behandeling dichterbij komt dan 1,5 meter? Dan kan dit veilig zonder het dragen van beschermingsmiddelen.

Informatie van specialismen over het coronavirus/COVID-19

Een aantal specialismen geeft aanvullende informatie over het coronavirus/COVID-19 en specifieke aandoeningen. Klik hieronder op het specialisme voor deze informatie.