Bloedafname

Bloed bevat heel veel informatie over uw gezondheid. Uw arts vraagt een bloedonderzoek aan om de oorzaak van uw klachten te vinden. Of om te kijken of de behandeling goed werkt.

Moet u bloed laten prikken voor bloedonderzoek? Dan kunt u in de regio Den Haag een afspraak maken bij onze afdeling Bloedafname of bij een van de bloedafname-locaties. Klik voor de Prikposten bloedafname HagaZiekenhuis.

Patiënten in de regio Zoetermeer kunnen terecht bij het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHDMC).

Bij de afdeling Bloedafname en RHDMC kunt u ook urine, ontlasting of speeksel inleveren voor onderzoek. De uitslag krijgt u van de arts of verloskundige die het onderzoek heeft aangevraagd. U vindt de uitslag ook in uw online dossier in MijnHaga.

Bloedafname HagaZiekenhuis Den Haag

  • Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30 - 16.15 uur

Bloedafname alleen op afspraak

LET OP! Als u op de bloedafname-locatie HagaZiekenhuis Den Haag een afspraak heeft gemaakt, moet u zich op de dag zelf eerst aanmelden bij de aanmeldzuilen in de centrale hal

We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij staan of in de wachtkamer zitten. Daarom kunt u alleen op afspraak bloed laten prikken.   

Hoe maak ik een afspraak om bloed te laten prikken?

Let op! Voor u bloed laat prikken, moet u zich eerst aanmelden bij de aanmeldzuilen in de centrale hal.

Bloedafname trombosepatiënten niet meer in HagaZiekenhuis

Trombosepatiënten kunnen zich niet meer laten prikken in het HagaZiekenhuis. Bent u trombosepatiënt? Dan kunt u terecht op een van de andere priklocaties.


Locaties en openingstijden priklocaties

Bloedafname HagaZiekenhuis Zoetermeer

Bloedafname en het inleveren van materialen in HagaZiekenhuis Zoetermeer verloopt via het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHMDC).

Bloedafname alleen op afspraak

Voor bloedafname kunt telefonisch of digitaal een afspraak maken.

Telefonisch kunt u elke werkdag tussen 08.00 en 12.00 uur bellen voor een afspraak via (079) 346 2572, keuze 1.

Klik hier om digitaal een afspraak te maken. Hier vindt u ook meer informatie over het RHMDC, de andere bloedafnamelocaties in de regio Zoetermeer en de bijbehorende bezoekregels en openingstijden.

Vragen

Heeft u vragen of problemen bij het maken van uw online afspraak? Neem dan op werkdagen tussen 08:00 uur en 12:00 uur contact op met RHMDC via: (079) 346 25 72, keuze 1.