Zeker. Veel collega’s uit de directe COVID-zorg zijn al gevaccineerd in ons ziekenhuis. De andere collega’s kunnen zich laten vaccineren in het Haga zodra er vaccins beschikbaar zijn. We volgen hierin het landelijke vaccinatieprogramma.

Ook patiënten met een verhoogd risico op ernstige klachten en huisartsen worden gevaccineerd in het HagaZiekenhuis. 

Nee, je kiest zelf of je je wilt laten vaccineren. Dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Door verschillende vaccins in te kopen, spreidt het kabinet de kansen. Het is immers van tevoren niet zeker wanneer vaccins beschikbaar zijn. Daarnaast kan een producent niet de gehele wereldbevolking voorzien van een vaccin.

Er is voor gekozen om iedereen te vaccineren die dat wil. Dat is een gigantische klus. Een extra test maakt deze operatie twee keer zo groot. Daarom is ervoor gekozen om niet te testen op antistoffen.

Vaccins moeten onder de juiste condities worden bewaard. Anders bederven ze en zijn ze niet meer werkzaam. We houden ons aan de adviezen van de fabrikant. 

Ja, een van de coronamaatregelen is dat je je laat testen bij klachten. Dat geldt ook na vaccinatie. Lees meer op RIVM.nl

We vaccineren op basis van het vaccinatieplan van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. In dit plan staat dat de vaccinaties bedoeld zijn voor ‘medewerkers die directe patiëntenzorg aan COVID-patiënten leveren en bij wie uitval direct leidt tot verlies aan capaciteit’.

In het vaccinatieplan is zorgvuldig gekeken naar de meest kritieke functies. Verpleegkundigen en artsen in de directe COVID-zorg die moeilijk vervangbaar zijn, krijgen als eerste het vaccin. De vaccins die overblijven, worden verdeeld over collega’s die regelmatig meehelpen in de COVID-zorg. Helaas zijn er niet voldoende vaccins om iedereen die daar recht op heeft direct te vaccineren. 

De stabiliteit van vaccins is niet bij alle temperaturen gegarandeerd. De fabrikant heeft uitgezocht wat de beste condities zijn en daar houden we ons aan.

Niet specifiek. De rijksoverheid heeft bepaald in welke volgorde mensen worden gevaccineerd. Lees meer op Rijksoverheid.nl