Dinsdag 27 juni: First Dates Event: mooie match gemaakt

Op dinsdag 27 juni was in HagaZiekenhuis Zoetermeer de First Dates-nascholing. Zo’n 20 deelnemers maakten tijdens deze nascholing kennis met de vakgroepen Cardiologie, Kindergeneeskunde, Neurologie en Urologie. De avond begon met een heerlijk Indonesisch buffet, waarbij iedereen even op adem kwam na de werkdag.

De deelnemers gingen in groepjes naar de sessies van de verschillende specialismen.
  • Bij Cardiologie leerde men van cardioloog Sarah Hamel-Brown en kaderhuisarts hart- en vaatziekten Paul Smits alles over het ‘vrouwenhart’. Wat zijn bijvoorbeeld vrouwspecifieke cardiovasculaire risicofactoren? En wat is een Takotsubo-cardiomyopathie (Broken Heart Syndrome)?
  • Van Kindergeneeskunde vertelde kinderarts Naomi Hompes-de Jong aan de hand van casuïstiek over ‘het benauwde kind’.
  • Uroloog Frederique van Ravesteyn sprak over urine incontinentie bij vrouwen en de verscheidenheid aan behandelopties.
  • Neurologen Stas Zylicz en Jurgen Piet gingen in op strokes en TIA’s. De aanwezigen verbaasden zich over de snelle deur tot naald tijd van intraveneuze trombolyse. Dit is op locatie Zoetermeer maar 21 minuten; één van de snelste van alle Nederlandse ziekenhuizen. En door de fusie valt het HagaZiekenhuis qua aantal patiënten in de top 5 grootste stroke centra van het land.
Enthousiaste reacties
Uit de eerst evaluaties die binnen zijn blijkt dat deelnemers de nascholing met name waardeerden vanwege de interactieve en praktische sessies, de interessante en belangrijke onderwerpen en het enthousiasme van de specialisten. Men kijkt uit naar een nieuwe First Dates avond om dan weer kennis te maken met andere vakgroepen.

Informatie opvragen via

Anneke Spreij, accountmanager ketenzorg
Telefoon: (079) 346 2542
E-mail: a.spreij2@hagaziekenhuis.nl